Hakkımızda

Elektrik ve Enerji Bölümü

Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programı

Program İçeriği

 

Elektrik ve Enerji Bölümümüz, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İliç Dursun Yıldırım Meslek Yüksekokulu bünyesinde Elektrik Enerjisi Üretim İletim ve Dağıtımı Programı olarak 2015-2016 döneminde eğitim-öğretime başlamıştır.

Programımızda eğitim-öğretim faaliyetleri 4 öğretim görevlisi ile bir öğrenci laboratuvarı, üç tam donanımlı sınıf, bir adet konferans salonunda yürütülmektedir.

Laboratuvarımızda enerji üretim iletim ve dağıtımı ile ilgili malzemeler olup birçok yeni üretim, teknolojik cihazlarla eğitim öğretime hazır bulunmaktadır. Programımızdaki öğrenciler gün boyunca açık olan kütüphaneden, yüksekokul içerisinde bulunan internet hizmetinden kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.

 

Öğrenim dili Türkçedir.

 

MİSYON

Elektrik Enerjisi Üretim, İletimi ve Dağıtımı ön lisans programının misyonu, sürekli öğrenmeye açık, bilgi ve teknolojiyi kullanan, araştırmayı ve takım çalışmasını bilen bireyler yetiştirmek için sektör ve öğretim elemanı iş birliği içerisinde elektrik ve enerji teknikleri, laboratuvar ve alan konularındaki eğitimiyle öğrencileri istihdama ve/veya lisans programlarına hazırlamaktır.

 

VİZYON

Elektrik Enerjisi Üretim, İletimi ve Dağıtımı ön lisans programının vizyonu, Meslek ve Eğitim bilgisini sürekli güncelliğini bilgilere sahip donanımlı teknik elaman ve lisans programlarına hazırlanan öğrencileri yetiştirme konusunda diğer üniversitelerin yüksekokulları arasında tercih edilme oranı yüksek, rekabet edebilir ve önder bir eğitim kurumu olmaktır.

ÖĞRENME HEDEFLERİ

Bilgisayar destekli çizim ilgili paket programları kullanarak mesleki plan ve projelerin çizimlerini gerçekleştirir.

Enerji Sistemleri ile ilgili proje yönetimi, işyeri uygulamaları, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma konularında bilinçlenir.

Doğru akım ve alternatif akım ile ilgili temel kavramları tanımlar. Pasif devre elemanlarının doğru akım ve alternatif akımda gösterdiği tepkileri analiz eder.

Elektrik-Elektronik devrelerin kurulumunu, analizini ve bu devreler üzerindeki gerekli ölçüm işlemlerini yapar.

Çeşitli enerji kaynaklarından enerji üretimi hakkında temel bilgilere sahip olur.

Enerji alanında bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve gerektiğinde istenen ihtiyaçları karşılamak üzere modern tasarım yöntemlerini uygular.

Termodinamik ile ilgili kavramları öğrenerek, gerekli analiz ve hesaplamaları yapar.

Enerji üretimi için gerekli yakıtlar ve yanma teknolojileri hakkında bilgi sahibi olur.

Hidroelektrik santralleri ile ilgili tanımlar, yapısı, kurulumu ve işletilmesi hakkında bilgi sahibi olur.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini kavrar ve küresel kümülatif kurulu güç kapasitesi açısından analizini yapar.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi ile ilgili olarak güneşin yapısal ve ışınım özellikleri hakkında bilgi sahibi olarak fotovoltaik sistem tasarımını gerçekleştirir.

Termik santraller ile ilgili tanımlar, yapısı, kurulumu ve işletilmesi hakkında bilgi sahibi olur.