Hakkımızda

Mimarlık  ve Şehir Planlama  Bölümü

Tapu ve Kadastro Programı

Program İçeriği

 

Mimarlık  ve Şehir Planlama  Bölümümüz Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İliç Dursun Yıldırım Meslek Yüksekokulu bünyesinde Tapu Kadastro Programı olarak 2017-2018 döneminde eğitim-öğretime başladı.

Programımızda eğitim-öğretim faaliyetleri 3 öğretim görevlisi ile 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 devreler laboratuvarı, 2 tam donanımlı sınıf, 1 adet konferans salonunda yürütülmektedir.

Programımızdaki öğrenciler gün boyunca açık olan kütüphaneden, kütüphane ve laboratuvarlarda bulunan internet hizmetinden kesintisiz olarak faydalanabilmektedirler.

Öğrenim dili Türkçedir.

Misyon

Ön lisans eğitim ve öğretimi, araştırma ve proje çalışmaları ile uluslararası düzeyde yarışabilen, ülke kalkınmasına katkıda bulunan, Türkiye’de lider, uluslararası alanda saygın konuma sahip bir bölüm olmaktır.

Vizyon

Evrensel değerleri ilke edinerek, bilim ve teknolojiden yararlanarak kendi alanında mesleki formasyona sahip, problemleri bilimsel ve teknik bakış açısı ile çözebilen, bilgi üretip bunu paylaşan ve kuruluşundan bugüne dek ülke çapında benimsenmiş uygulayıcı niteliği taşıyan bireyleri; yaratıcı ,sorgulayıcı, ortak çalışmaya yatkın, girişimci, liderlik ve etik değerlere saygılı olma özellikleri de kazandırarak yetiştirmek, ülke kalkınmasına yönelik eğitim ve öğretim, bilimsel araştırma, proje ve danışmanlık hizmetlerine öncelik vermek, eğitim ve hizmet alanlarındaki birikimini ve üretimini toplum yararına sunmayı başlıca görev edinmek, ulusal ve uluslar arası düzeyde her alanda işbirliği ve dayanışma anlayışını geliştirmektir.

Öğrenme Hedefleri

Güncel mevzuata hâkim olabilme ve bu alandaki temel teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olabilme.

Edindiği teorik ve uygulamalı bilgilerle mesleğini yapabilme ve bu alanda eğitimini bir üst düzeye taşıyabilmek için gerekli becerileri kazanabilme.

Mesleki problemlerin çözümünde bilişim teknolojilerini ustaca kullanabilme.

Yapılan ölçülerden yararlanarak istenilen her hesabı yapma ve bilgisayarda çizim yapabilme.

Edindiği mesleki altyapıyı kullanarak bireysel ya da takım olarak iş organizasyonu yapabilme ve bu sorumluluğu üstlenebilme.

Öğrenimini aynı alanda bir ileri eğitim düzeyine veya aynı düzeydeki bir mesleğe yönlendirebilme.

Proje hazırlama, yönetimi, uygulamalarını yapabilme, sunabilme ve kendini ifade edebilme yeteneğine sahip olabilme.

Tapu işlemleri ile ilgili çalışma yapan kamu kurumları ve özel sektörün örgütsel yapıları hakkında bilgi sahibi olabilme ve bu yapıya uyum sağlayabilme.

İş güvenliği, işçi sağlığı, çevre koruma bilgisi ve kalite bilincine sahip olabilme.

Etkili sözlü ve yazılı iletişim kurma tekniklerine hâkim ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip olabilme.

Türk Dili ve İnkılâp Tarihi konusunda bilgili ve Atatürk İlkeleri hakkında bilgi sahibi olabilme

Tapu kütüğü üstünde değişiklik işlemleri yapabilme.